Květináč do kanceláře

Květináč jako moderní doplněk

Máte rádi květiny? A nemáte rádi plastové květináče? Není divu, jednoduché plastové nádoby na květiny jsou sice rozšířené, hlavně díky ceně, ale nijak zvlášť pěkně nepůsobí. Naštěstí je na trhu dostatečné množství alternativ, ze kterých si určitě vyberete. Ke zvučným jménům v současnosti patří mimo jiné firmy Lechuza, Nieuwkoop a Luwasa.

V posledním článku věnovaném květinám jsme Vás seznámili s dobrými důvody, proč si pořídit zelené rostliny do kanceláře, nyní Vám představíme několik tipů, díky kterým Vaše květiny skutečně vyniknou a stanou se elegantním doplňkem Vaší pracovny.

Všechny květináče by měly splňovat následující podmínky: funkčnost (květinám by se mělo dobře dařit), dekorativnost (byla by škoda zapomenout na estetické kvality) a mobilitu (musí být snadné s květináčem pohnout).

Keramický květináč

Květináče keramiky má většina z nás spojena s dětstvím a s květinami postavenými na babiččině okně. Krom klasických květináčů v barvě země si ale můžeme vybrat z množství designovaných produktů, z nichž každý má jedinečnou povrchovou úpravu.

Kovové květináče

Jsou zhotoveny nejčastěji z nerezu nebo barevného plechu. K jejich přednostem krom specifického vzhledu patří značná odolnost vůči vlivům prostředí. Často jsou používány v blízkosti bazénů nebo do koupelen. Vyrábí se v široké škále tvarů a typů, přináší s sebou eleganci a nadčasový design.

Květináče z přírodních materiálů

Umístěním květiny do kamenné či dřevěné nádoby, popřípadě květináče z banánových listů můžete stvořit v pravdě magickou kombinaci. Květináče z přírodního materiálu jsou podle potřeby doplněny vnitřními nádobami v těch případech, kdy by propouštěly vodu.

Plastové květináče

Není plast jako plast. Důkazem je množství nápaditých květináčů vytvořených ze syntetických materiálů. Jsou lehké, moderní a kreativní designer s nimi dokáže hotové divy.

Ať už dáváte přednost jakémukoli materiálu, vždy se vyplatí zohlednit při výběru jednak typ květiny, pro kterou květináč pořizujete, jednak prostor, v němž bude umístěn. Drobná fialka by v zářivém kovovém květináči působila bezprizorně, zatímco v neglazované keramice může její krása plně vyniknout.

Podpořte článek sdílením!

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Zatím nehodnoceno)
Loading...
182 zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *