čistá voda na pití

Postarejte se, abyste pili čistou a zdravou vodu doma i v práci

Letní období je přímo provázáno s tématem pitného režimu, o kterém jsme zde již také psali. V rámci zdraví prospěšných návyků je třeba ovšem zmínit také kvalitu podávaných tekutin a ne pouze jejich množství.

Přinášíme vám proto několik postřehů ze světa balené vody, PET lahví a vody z kohoutku. Tyto fenomény totiž začal válcovat nový trend, který svým uživatelům nabízí možnost úpravy vody dle vlastní chuti.

Balená voda není lepší

Řada lidí se domnívá, že pitím kupované vody dělá svému zdraví minimální službu. V případě, že patříte mezi část populace, která se doma ani v práci neobejde bez kupované pití, můžete s tím směle přestat. Jakákoli nezávadnost vody z kohoutku byla již dávno prokázána a bylo navíc zjištěno, že mezi balenou vodou a tou z kuchyňského dřezu není žádný zásadní rozdíl.

Příliš chlóru škodí

Odpůrci kohoutkové vody mohou namítat, že na některých částech našeho území je voda horší, tvrdší nebo je příliš chlorovaná. Je pravda, že někdo musí nechat natočenou vodu chvíli odstát, aby byla průzračná. Nepřiměřené množství chlóru ve vodě však poznáte spíše podle specifického chemického zápachu a chuti. V takovém případě je ho ve stáčené vodě nadbytek, což by mohlo mít skutečně špatný vliv na vaše zdraví.

Kupte jednu láhev a chraňte životní prostředí

Pakliže chcete mít přeci jenom z pití kohoutkové vody lepší pocit, můžete k její konzumaci využít láhev Bobble. Produkt vyrobený podle návrhu světového designéra Karima Rashida hledá míru mezi nadprodukcí PET lahví a pitím nezávadné vody. Láhev Bobble totiž nejenom skvěle vypadá, ale umí hlavně filtrovat vodu natočenou u vás doma nebo v práci. Nemusíte se tak obávat její nezávadnosti.

Láhev na spoustu použití

K dalším přednostem láhve Bobble patří skutečnost, že je snadno recyklovatelná, odolná a především je schopná přefiltrovat až 150 litrů vody na jedno použití. Průměrně vám tedy jedna láhev vydrží až dva měsíce a vy si pak můžete dokoupit pouze filtr s víčkem. Cena jedné půllitrové láhve je stanovena na necelých čtyři sta korun. Díky tomu vás může hřát vědomí, že omezíte vlastní spotřebu PET láhví na minimum a přitom nebudete pít předraženou balenou vodu.

Udělejte si vlastní bublinky

Stejně jako už dnes není těžké udělat si doma kvalitní kávu, můžete si díky speciálnímu přístroji vyrobit vlastní sodu nebo domácí limonádu. Nemyslete si však, že jde o zcela nový vynález. Technologie značky SodaStream navazuje na tradici výroby domácí sodovky a kult sifonových láhví. Vzpomínáte? Nyní však máte možnost pít mimo sycené vody i řadu ovocných a dalších příchutí domácích limonád. K přístroji můžete dokoupit až třicet tři ochucených náplní.

Opět stačí jen jedna láhev

Výrobci tohoto trendového přístroje tvrdí, že domácí výrobou sycených nápojů a užíváním pouze speciální láhve na limonádu ušetříte až 2000 PET lahví. Znovu je zde skvělá myšlenka, kterou můžete uplatnit doma i v práci. SodaStream však mimo plastových láhví vyrábí i skleněné karafy, které si můžete naplnit vlastní sodou. Elegantně řešený design je určen do moderně zařízených domovů a kanceláří, kde můžete čerstvými nápoji pohostit návštěvu.

Podpořte článek sdílením!

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Zatím nehodnoceno)
Loading...
131 zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *