Letní oblečení do kanceláře

Léto v kanceláři – v čem byste určitě neměli chodit v létě do práce

Období teplotních rekordů je tu a s ním vyvstávají otázky ohledně oblečení, ve kterém by se vám horké dny na pracovišti trávily o něco příjemněji. Především v případě prostorů bez klimatizace je to jeden z mála způsobů, jak pracovní den přežít. Ovšem nic se nesmí přehánět, a proto i v nejteplejším období platí jistá nepsaná pravidla pro oblečení do práce. Přinášíme vám příklady těch největších přešlapů, kterých byste se v letních měsících mohli omylem dopustit.

Všímejte si kolegů

Protože se nedá v oblasti firemní kultury příliš generalizovat, měli byste se zeptat nebo sami přijít na vnitřní pravidla fungující ve vašem pracovním kolektivu. Pokud ještě v rámci své pozice nedokážete odhadnout únosnou míru, sledujte oblékání svých spolupracovníků. I zde platí, že je rozhodně lepší se oblékat trochu lépe, než mezi ostatními nevhodně vyčnívat ve volnočasovém modelu.

Někdo má oblečení v popisu práce

Na pozoru by měli být především ti, kteří se v rámci svých pracovních povinností denně setkávají s firemními klient,y a tudíž by měli působit dobrým a důvěryhodným dojmem. Například pozice jako jsou recepční, asistenti, obchodní zástupci či manageři by měli rovnou zapomenout na oblečení jen vzdáleně připomínající léto. Dávejte si pozor na střihy, materiály i vzory. A teď už několik slov ke konkrétním prohřeškům proti kultuře firem, které dbají na svou profesionalitu a serióznost prostřednictvím svých zaměstnanců.

Boty z gumy nechte doma

Může to znít jako naprostá samozřejmost, ale stále se s tímto nevzhledným trendem můžeme setkat i na veřejných místech a pracovištích. V prostředí velkých firem a kancelářských komplexů nemůže nic působit méně solidně, než zaměstnanec v žabkách nebo jiné gumové a pěnové obuvi. Přitom nemusíte v letních měsících zavrhnout veškeré páskové boty. Stačí si jen pořídit elegantní sandále, které se budou hodit k letní sukni do kanceláře. Pánové by k oblekovým kalhotám měli na otevřené boty zapomenout. Decentní pánské sandále se hodí jen v případě, že nosíte kalhoty z lehkých materiálů jako je například len nebo vám vaše pozice umožňuje nosit zkrácenou délku kalhot.

Dejte si pozor na tílka a obrázkové potisky

Plánujete-li chodit v létě do práce pouze ve svršku se špagetovými ramínky, který ráno doplníte sakem, zbystřete. Dámská tílka i pánské nátělníky jsou v pracovním prostředí jen výjimečně akceptovaným kusem oblečení. Nejenže odhalují až příliš (dekolt, ramena a celé ruce), ale navíc evokují spíše část spodního prádla. Tuto variantu si proto v šatníku nechte raději na volné chvíle.

Tabu by v kanceláři měla zůstat také trička s potisky, obrázky a rádoby vtipnými nápisy. Směšné výroky o vaší pracovní morálce, smýšlení o šéfovi či spotřebě alkoholu působí nedůvěryhodně, neprofesionálně a především trapně. Na chatě nebo u vody vaše okolí takové vtípky jistě více ocení.

K bazénu běžte až po práci

I kdyby jste měli v plánu jít si ihned po odchodu z kanceláře zaplavat, nemělo by to být na vašem pracovním outfitu patrné. Plavky, plážové oblečení, havajské košile a kraťasy proto mějte sbalené sebou, ale nenoste je celý den v práci. O tomto druhu oblečení platí to samé jako o žabkách a gumových botách. Pokud jste vedoucí pracovník, mohlo by takové oblečení velice snadno podkopat vaši autoritu. Nemluvě o tom, že to opět působí nedůvěryhodně a neprofesionálně.

Všímejte si materiálů

Mimo samotných druhů oblečení je potřeba zohlednit i materiály, ze kterých jsou jednotlivé kusy ušité. Pro vlastní pohodlí volte látky s větším zastoupením bavlny a přírodních materiálů. V rámci ležérního stylu se nemusíte bát ani lnu. Na druhou stranu si dejte pozor na to, zda není materiál průhledný. Prosvítající spodní prádlo také není nic, co by měli vaši klienti vidět. Oblékejte se vkusně, lehce a pohodlně. Mějte v práci vždy více kusů oblečení pro případ, že byste se uprostřed horkého letního počasí museli převléknout. Pokud budete připraveni, už vás nezaskočí ani vysoké teploty.

Podpořte článek sdílením!

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Zatím nehodnoceno)
Loading...
363 zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *