Osvěžovače vzduchu do kanceláře

Interiérové vůně – jak provonět kancelář bez ohrožení zdraví

Málokdo z nás nikdy nedostal jako pozornost aromatickou svíčku. V posledních letech se také objevuje stále větší výběr vonných tyčinek z Asie. Firemním trendem jsou elektrické a chemické osvěžovače.

Chcete vědět více o složení osvěžovačů vzduchu? Přečtěte si článek Osvěžovače vzduchu vyhoďte! Škodí zdraví!

Možnost provonět domov či kancelář je zajisté lákavá, často si ale neuvědomujeme, co zapálení svíčky a vonné tyčinky, popřípadě zapojení osvěžovače do zásuvky nese s sebou.

Nezávislé výzkumy prokázaly, že pravidelné používání běžných osvěžovačů vzduchu je zhruba stejně zdravotně nezávadné jako trávení dne uprostřed křížících se dopravních tepen rušného velkoměsta.

K nejčastěji se vyskytujícím látkám obsaženým v chemických osvěžovačích vzduchu patří benzen a formaldehyk, který už v malých koncentracích vyvolává bolesti hlavy a ztěžuje dýchání. Obě látky patří ke karcinogenům. Obdobně často se vyskytuje toluen, styren a xylen, které krom mají krom dráždění dýchacích cest vliv na sníženou funkci jater.

Skutečnost, že neexistují normy ošetřující složení oblíbených chemických osvěžovačů vzduchu, hovoří sama za sebe.

Co tedy dělat? Nejprve vyhoďte všechny podezřelé aromatické svíčky a nápadně barevné vonné tyčinky.

Byla by ale škoda ochudit se o oblíbené vůně. Díky vůni nám v paměti nesmazatelně utkví příjemné okamžiky, své blízké si často pamatujeme také podle vůní, které s nimi máme spojené.

Pokud máte chuť zpestřit své prostředí příjemnou vůní, obstarejte si ekologické a zdravotně nezávadné osvěžovače, kterých je na trhu dostatek. Máte-li rádi vonné tyčinky, není třeba se jich vzdávat. V současnosti se i v Česku dají snadno pořídit tyčinky vyrobené z čistě přírodních materiálů, zaručující svou nezávadnost. Velmi často jde o produkty pocházející z Japonska.

Čisté vůně japonské řady tyčinek vznikajících ze směsi vonných dřev, bylinek a vonných olejů – Nippon Kodo

Bezpečnou možností je obrátit se na zavedenou značku. V našem prostředí je to například Millefiori Milano, známý výrobce interiérových vůní a parfémů. Nabízí široký výběr vůní a difuzérů od klasických ratanových až ke katalytickým, fungujícím na principu hoření.

Produkty značky Millefiori Milano prodává společnost Decoland

Estetickou a zdravotně nezávadnou možností je současné čištění a provonění vzduchu katalytickou lampou. Vyhnete se tak i riziku vyvolanému otevřeným plamenem v místnosti a kouři, který je u svíček vyvolán nedokonalým spalováním vosku. Katalytické lampy mají již zavedenou tradici: první byla vyrobena na konci 19. století francouzkým lékárníkem M. Bergerem pro použití v nemocnicích, kde čistila vzduch od bakterií a infekcí.

osvěžovač vzduchuSkleněná katalytická aromalampa tyrkysové barvy se stříbrnou korunkou Bari

Pokud se chcete vyhnout jakémukoli zapalování, použijte aroma difuzéry skládající se ze skleněné lahvičky s vonnou kapalinou a ratanových tyčinek, jejichž prostřednictvím se vůně uvolňuje. Intenzitu provonění místnosti regulujete množstvím vložených tyčinek. Jsou indeální pro použití v menším prostoru.

Decentní a elegantní aroma difůzéry řady À la Maison

Máte rádi zvuk zurčící vody? Chcete vzduch v místnosti zároveň provonět a zvlhčit? Zkuste aroma fontánu a zvolte si sami vonné esence, které budou vyhovovat Vaší náladě a Vašemu založení.

Podpořte článek sdílením!

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Zatím nehodnoceno)
Loading...
1 799 zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *