Proč zůstat v práci

10 opravdu špatných důvodů, proč zůstat v nevyhovující práci

I když si s myšlenkou opustit zaměstnání, ve kterém již dávno nejste spokojeni, pohráváte již dlouho, dovedete se stále obelhávat řadou důvodů, proč v něm nadále zůstat. Každý Váš argument zní v určitou chvíli logicky a rozumně, ale pouze Vás vzdaluje od práce snů a šťastného života. Zde je deset nejčastějších výmluv, které nutí lidi zůstat v pracovním poměru, který je pomalu ale jistě ničí.

1. Věci se zlepší

Týden po týdnu čekáte až Vám přestanou přibývat štosy papírů na stole? Ještě na podzim doufáte, že rodině vynahradíte letní dovolenou, která se zatím nekonala? S největší pravděpodobností věříte zbytečně. Nejspíš se nezmění nic anebo se vše ještě zhorší. V případě, že už jste ze sebe vydali to nejlepší, je nejvyšší čas uvažovat o změně pracovního místa. Odejděte!

2. Nikdy nedostanu jinou práci

Čím déle zůstanete v práci, která Vám vadí, o to větší úsilí budete muset každý další den vynaložit, abyste se do ní znovu odhodlali jít. Vyměňte zaměstnavatele, dokud je čas. Ucházejte se o novou pozici se zbytkem motivace, energie a sebevědomí, které ve Vás stávající zaměstnání ještě zanechalo. Odejděte!

3. Nechci přijít o svůj plat, uznání okolí, služební auto a další výhody

Ano, to je jediná skutečná ztráta, která Vás čeká při odchodu ze současného zaměstnání. S nástupem do nové práce ovšem naskočí nové výhody a bonusy. Tím největším benefitem ale bude příjemné prostředí pro Vaši seberealizaci.Špatné důvody, proč zůstat ve špatné práci Cena, kterou byste zaplatili za setrvání ve špatné práci až do konce sil, by byla vyšší, než jakou si můžete dovolit. Dobré zdraví a rodinná pohoda za to jistě nestojí. Odejděte!

4. V jiné práci bude také zle

Pokud se obelháváte tímto nesmyslem, můžete už rovnou začít věřit na konec světa. Zde platí poučka: Dokud to nezkusíte, nemůžete vědět, jak to dopadne. Pro všechny případy máte tříměsíční zkušební lhůtu. Odejděte!

5. Do své pozice jsem investoval příliš úsilí

Pokud tuto skutečnost ve Vaší firmě neocenili do teď, vděku se už nedočkáte. Tento důvod by měl být spíš tou pomyslnou poslední kapkou, po níž následuje okamžitý odchod z pracoviště, kde je Vaše snaha stále přehlížena. Všechny nápady a zlepšováky si schovejte pro svého příštího zaměstnavatele. Odejděte!

6. Moje práce je velmi dobře placená

Tím spíš jí můžete opustit! S finanční rezervou, kterou jste si díky vysokému platu mohli již dávno vytvořit, můžete být nějakou dobu zcela bez práce a hledat pro sebe tu nejlepší pracovní pozici. Navíc lidé, kteří za moc peněz dělají nepříjemnou práci, si ve výsledku ty peníze ani neužijí. Važte si práce i peněz, dokud je máte. Odejděte!

7. Mám neshody s nadřízeným, a když odejdu, vyhraje

Pokud Vám vítězství v těchto žabomyších válkách stojí za zdravý rozum, tak ve své práci pokračujte. V případě, že se před svým odchodem z práce nestihnete s šéfem ještě pohádat, bude nakonec všem jedno, kdo vyhrál. Vy budete mít v kapse slušné doporučení pro dalšího zaměstnavatele. Odejděte!

8. Výpověď bude špatně vypadat v mém životopisu

Zaměstnavatel, u kterého se příště budete ucházet o práci, by měl Vaše důvody odchodu pochopit. V první řadě by měl ocenit skutečnost, že se chcete věnovat smysluplnému povolání, které Vás bude bavit. Takový člověk si totiž moc dobře uvědomuje, že Vám půjde práce lépe od ruky, a to za stejné peníze, které byste dostávali, i kdyby Vás to nebavilo. Odejděte!

9. Nejsem odpadlík

Přestože Vás práce vysloveně deptá, nechcete se vzdát. Myslíte si, že když jednou odejdete, už nic nedokážete. Víte, kolik úspěšných lidí začínalo pracovat ve špatném oboru nebo se jim na začátku nedařilo? A co teprve řada geniálních a výjimečných lidí, kteří neprošli běžným vzdělávacím systémem a začátek jejich kariéry se podobal spíše propadáku. Odejděte!

10. Nechci si hradit poplatky, které za mě nyní platí zaměstnavatel

Je pravda, že placení zdravotního pojištění a sociálního zabezpečení Vám bude při hledání nového zaměstnání trochu na obtíž. Když se po podobné práci poohlédnete ještě, než definitivně odejdete, nemuseli byste si zmíněné poplatky platit zas tak dlouho. Dalším argumentem proti tomuto nesmyslnému důvodu je navíc fakt, že to za to opět nestojí. Proto odejděte!

Podpořte článek sdílením!

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Zatím nehodnoceno)
Loading...
414 zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *