Odpočinková zóna v kancelářích

Odpočinkové místnosti ve firmách jako trend současnosti

Zaměstnanci 21. století tráví v práci stále více času a jejich nadřízení vyžadují neustálou koncentraci a skvělé výkony. Z toho důvodu začaly v nejvlivnější nadnárodních společnostech vznikat odpočinková místa, která jsou určena výhradně pro relaxaci.

Vývoj vpřed

V souvislosti s fenoménem odpočinkových místností se nejčastěji hovoří o společnostech, které mají dočinění s novými technologiemi, vývojářstvím, IT systémy a internetem. Asi nejznámější je hravý přístup k práci ve firmě Google. Lidé z oboru si šeptají cosi o pracovním prostředí, které se v ničem nepodobá klasické kanceláři, ale spíše velké herně nebo parku.

Boom

Je to logické! Na zaměstnance podobných společností jsou kladeny vysoké nároky a jejich zaměstnavatel si uvědomuje, že toto napětí musí něčím kompenzovat. Proto dnes již nejsou odpočinkové místnosti ojedinělou záležitostí. Podobnou firemní kulturu vehementně dodržují například i asijské firmy, které si na možnosti oddechu a relaxace přímo zakládají.

Kdo si hraje, pracuje

Odpočinkové místnosti lze ze strany nadřízeného chápat také jako jednu z forem péče o pracovníky a jejich odměňování. Každému se přece lépe pracuje v příjemném a pohodovém prostředí. Co na tom, že to zahrnuje i stolní fotbálek, barevný koberec s pohodlnými polštáři a pohovky, na které lze bez otálení ulehnout.

Odpočinek především

Progresivnější firmy proto volí veselé pohodlné místnosti, kde si zahrajete svou oblíbenou hru, přečtete si noviny nebo se jen položíte na měkký barevný koberec, který Vám spolu s tapetami a patřičným ozvučením připomene přírodu nebo například mořskou hladinu. V tomto typu firemního zařízení je třeba dbát na detaily. Do odpočinkových místností můžete vybírat odvážnější nábytek a prvky, se kterými byste si do kanceláře netroufli. Zaměstnanci to budou milovat!

Inspirace

Podívejte se společně s námi na některé drobnosti, které Vám pomohou odpočinkovou místnost trochu ozvláštnit. Skvělý dojem z přírodních materiálů navodí například stolička Nature od společnosti BoConcept. Pod stejnou značkou najdete i barevný doplněk ve formě hravých Puzzle karet. V příbuzných odstínech najdete v jejich nabídce i polštáře. Vše koupíte v prodejnách Decolandu.

Uvolněná atmosféra

Pocit uvolněnosti a pohody můžete v odpočinkových místnostech navodit nejen pomocí vizuálních prvků a různých hraček, ale i skrz další smysly. Mimo zvuku se ještě nabízí různé vůně, kterými můžete oživit probíhající siestu. Vyzkoušejte například kolekci Air Design od italské značky Millefiori, při jejímž navrhování světoví designéři dbali na funkci i originální styl voňavých produktů. V České republice prodává Decoland.Air Design MillefioriAir Design (Millefiori)

Zpestření

Správnou náladu pro chvíli odpočinku a uvolnění můžete navodit i skrz neobvyklé interiérové prvky. Relaxační místnost můžete prozářit například podlahovou lampou Futura Panca od italské značky Modoluce. Dalším originálním kouskem se zachovanou funkcí může být věšák Pino od společnosti Cattelan Italia. Oba prvky budou kontrastovat s typickým kancelářským vybavením a zaměstnanci si je jistě rychle oblíbí. Obojí prodává Decoland.

Podpořte článek sdílením!

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1 hodnocení, průměr: 4,00 z 5)
Loading...
926 zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *